Bokanbefalning

Her kommer en anbefalning av tre bøker fra samme forfatter, tre bøker som jeg likte veldig godt og som jeg gjerne vil dele med dere. Håper noen andre faller for disse, uansett hva du synes er det gøy med tilbakemelding dersom du leser de (eller om du allerede har gjort det).


Bøkene er skrevet av Scarlett Thomas som holder til i Kent i Storbritania. Hun sier at selv om bøkene på ingen måte handler om henne eller er selvbiografiske, så er det allikevel mange biter av henne å finne i hovedkarakterene, bl.a i den siste boken spiser jeg-personen masse mandariner heller enn å røyke, fordi Scarlett selv sluttet å røyke i denne perioden.

Ingen av bøkene har noe med hverandre å gjøre, men stilen til forfatteren, hennes evne til å skape et univers du bare vil dykke ned i, gir likevel leseren en følelse av gjenkjennelse. Som om man møter ulike personer og deres historier, som har skjedd samtidig, men som blir fortalt hver for seg. I tillegg siver forfatterens interesse for homeopati inn i alle tre bøkene, ett spennende element. Du kan godt lese bare én, men liker du først den, hopper du rakst videre til neste.


Bok #1 PopCo

I PopCo møter vi Alice Butler som jobber som produktutvikler for en stor leketøysprodusent. Hun blir sammen med flere andre sendt ut til ett stort landsted hvor det skal idémyldres og tenkes kreativt for å fange barn og ungdom på nye måter. Underveis dukker det opp stadige hint om at ikke alt er som det ser ut til, mystiske koder må løses, og snart befinner Alice seg på stier tidligere vandret av egne slektninger.

Jeg leste denne som bok nummer to, og siden bøkene ikke henger sammen har det ingenting å si hvilken du hvelger først eller sist. I PopCo får man brynet seg på flere av de mest velkjente måtene å kode beskjeder og brev på, en ganske spennende utforskning i seg selv, og når Alice begynner å nøste opp i sine egne forfedres historie dukker det opp flere spennende tilbakeblikk. I tillegg setter boken et interessant spørsmålstegn ved måten leketøysprodusentene "fanger" barn og ungdom på. En bok for deg som liker spennende historier, mystiske koder og som gjerne vil finne svarene før boken gir de til deg.

"Routine kills creative thought."


Bok# 2 The end of Mr.Y

Her møter vi Ariel Manto, en filosofi student som studerer verkene til forfatteren Thomas Lumas. En av hans bøker sies å være forbannet og når hun kommer over en kopi i en antikkbutikk får hun selv anledning til å finne ut av om ryktene er sanne. Boken blir starten på en reise både i den virkelige verden og i en verden uten grenser, men klarer hun å holde de to fra hverandre?

Detter var den første boken jeg leste og jeg slukte den i løpet av kort tid. Historien er utrolig fasinerende, som et vilt tanke eksperiment pakket inn i en fantastisk fortelling, og flere enn én gang var jeg innom nettet for å sjekke ut noen av de mange homeopatiske midlene som ble omtalt. Scarlett bruker språket på en fiffig måte for å skille mellom hvilken verden man befinner seg, dette skjønner man ikke med det samme, og det gjør det hele desto mer interessant, hvilke andre ting har man ikke sett?! *bla tilbake og sjekke* Nyt denne boken med ett åpent sinn og heng på i alle svingene den tar.

"If you knew a book was cursed, would you still read it?"

Bok#3 Our Tragic Univers

Også i den siste boken er den en kvinnelig jeg-person, denne gangen en Meg Carpenter som jobber som forfatter på flere nivåer; i tillegg til sin planlagte suksess roman under utarbeidelse og forfatterseminarer skriver hun under falskt navn SciFi romaner for ungdom. Hun føler seg fanget mellom suksess boken hun ikke klarer å skrive og et forhold uten særlige fremtidshåp og kjenner mildt sagt panikk i møtet med en Kelsey Newmans teori om at vi alle kommer til å leve for alltid.

I denne boken finner man mange små historier og skjebner som på intrikat vis blir spunnet inn i hverandre, her møter vi kanskje det rikeste persongalleriet og Scarlett klarer å gjøre de alle til spennende karakterer. Meg går fra en tilværelse hvor alt er på auto pilot til en tilværelse hvor hun følger sine egne instinkter og tar valg hun tidligere bare drømte om. Og som ikke historien i seg selv er spennende nok så møter vi her også et sprell levende monster! Eller gjør vi det...

"Could there be an important connection between a wild beast living in Dartmoor, a ship in a bottle, the science of time, a knitting pattern for the shape of the universe and the Cottingley Fairies?"

Dette er tre bøker jeg absolutt anbefaler, tre gode, spennende og velskrevne historier. Håper de vil falle i smak hos flere!

2 kommentarer

Stina Ballerina

12.feb.2011 kl.15:43

Yep! På youheshe.com ;-)

Jo&TK fra to sider av saken

12.feb.2011 kl.20:23

Stina Ballerina; Tusen takk! =)

Skriv en ny kommentar

hits